Commissie en colleges

Commissie van consultatie

In de commissie van consultatie zitten minstens drie leden, waaronder een ethicus en iemand met veel ervaring in het werkveld van de jeugdprofessional. Partijen krijgen een bericht waarin staat wie er in de commissie van consultatie zit. Hier vind je wie er in de commissie van consultatie zitten.

College van toezicht (incl. voorportaalcollege) en beroep

Het college van toezicht bestaat uit leden met diverse achtergronden en verschillende werkervaringen. Zo heeft het college van toezicht rechtsgeleerde leden (voorzitters en lid-juristen), maar ook leden (beroepsgenoten) voor elk van de categorie├źn van jeugdprofessionals. Het voorportaalcollege is een kamer van het college van toezicht. Het bestaat dus uit dezelfde leden als het college van toezicht. De benoemde collegeleden vind je hier.

SKJ kan beroepsgenoten zowel in het college van toezicht als in het college van beroep indelen. Uiteraard zullen zij niet in een college van beroep worden ingedeeld als zij dezelfde zaak al bij het college van toezicht hebben beoordeeld.

Nevenfunctieregister
Het registreren van nevenfuncties is van belang om de (schijn van) belangenverstrengeling te voorkomen. Hieronder vind je het overzicht van hoofd- en nevenfuncties van de leden van het college van toezicht en college van beroep.